Cuma, Nisan 06, 2007

Hadımköyspor emin adımlarla


Velimeşe-Hadımköyspor maçından bir enstantene. (Foto: Benan Diker)


Velimeşe Belediyespor: 0 Hadımköyspor: 2

3. Lig'e terfi maçlarında yer alacak iki ekibin mücadelesinde İstanbul ekibi Hadımköyspor, Tekirdağ temsilcisi Velimeşe Belediyespor'u deplasmanda 2-0 mağlup etti. Yeşil-Siyahlıların golleri 49. dakikada Mustafa Ateş ve 50. dakikada penaltıdan Hakan'dan geldi. Velimeşe takımından Fatih ve Emrah mücadelede sarı kart gördü.

Maçı takip eden yazarımız Benan Diker'in müsabaka ve takımlarla ilgili görüşleri şöyle:

Açıkça söylemek gerekirse Hadımköy takımı hakikaten bence Türkiye Amatör futbol Şampiyonasının favorilerinden olduğunu bir kere daha ispat etti. Zira hakikaten komple bir ekip ve bilhassa forvetleri çok etkili gol Yollarında zorlanmazlar. Zaten belli bir havaya girmişler.

Takımı incelediğimde ilginç bir istatistik var aslında. 3 yıl önce, 2004-2005 sezonunda terfi maçlarında 2. turun finalinde Orhangazi Döktaş'a uzatmada 2-1 mağlup olan Karadenizspor takımından tam dört oyuncuya sahipler ve Velimeşe ile yaptıkları hazırlık maçında bu isimler oynadı. Özellikle 2 numaralı oyuncu ve 9 numaralı Volkan çok iyi bir maç çıkardı. Takımda Pendikspor'dan da bir hayli oyuncu vardı. Bunlardan en önemlileri: İkinci yarı oyuna giren Atakan, 10 numaralı Ümit (bu oyuncunun ilk yarıda hazırlık maçı olduğu halde kasti sertlikler yapması bu yarıya damga vurdu) ve Mustafa Ateş (Fenerbahçe'yi kupada 2-1’le eleyen kadroda vardı ve gol atmıştı).

Maça gelince kısaca;
İlk yarı hakikaten kora kor çok sert ve bilhassa Ümit'in (Hadımköy) sert futbolu ve ortamı germesi dışında gol yollarında pek de etkili olamayan iki ekibin ve orta saha görüntüsü şeklinde geçen mücadelesi vardı. En net pozisyonlar Mustafa Ateş'in kaleci ile karşı karşıya kaldığı vuruşu Emre'nin güzel çıkarışı ve Velimeşe Bld adına Elvan’ın müsait pozisyonda topa iyi vuramaması oldu.
İkinci yarıda erken gelen gol ve santradan sonraki topun penaltı ile neticelenmesi sonucunda Velimeşe Bld oyun disiplininden koptu. Bu da etkili Hadımköy forvetlerini çizgi savunma yapan evsahibi ekip karşısında birçok pozisyona soktu. Zaman zaman Velimeşe takımı da rahatlayan misafir takım karşısında pozisyonlara girdiyse de başarılı olamadı. Ve karşılaşma
49 ve 50’de bulduğu iki golle konuk takımın 2-0 galibiyetiyle sonuçlandı.

Hadımköy takımı terfi öncesi yoluna emin adımlarla devam ediyor. Takım olarak çok diri ve tempolu futbolları dikkat çekti. Bence bu ekip en kötü ikinci tur yapar. İstanbul şampiyonluğuna ulaşamamalarına şaşırdım.

Tekirdağ'dan bir haber
Profilo Telra takımı katılması zorunlu 3 adet altyapı ligine takım çıkartmamasından dolayı Süper Lig'den küme düşürüldü. Böylece, bu sene Süper Amatör'ün averaj takımı olupta 1. Amatör Küme'ye düşen Yeni Hayrabolu takımına gün doğdu. Zira bu ekibi federasyon tekrar Süper Lig'e dahil etti.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

selamlar ben mustafa takımımız ınsaallah3.ligeinsaallahcıar neyse herkese kolay gelsın kolay gelsın rasgele

Adsız dedi ki...

ne olursa olsun bız bır gun 3.lige çıkacaz allah izin werırse allah yardımcımız olsun.... alperen

Küçüksu Rasathanespor 7'de 7 yaptı

İstanbul 2. Amatör Lig 15. Grup'ta lider Küçüksu Rasathanespor sahasında Poyrazköy Gençlikelispor'u 3-1 yenerek 7'de 7 yaptı.