Cuma, Mart 30, 2007

Uzman Görüşü: Terfi Maçları İkinci Kademe

Bingöl Bld, ilk turun finalinde Yeni Tunceli'yi 4-0 yenmişti.


Profesyonel Liglerde Takımı Olmayan İllerin Terfi Maçlarının ilk kademesi öncesindeki yorumlarında büyük isabet kaydeden Benan Diker, okurlarımız için şimdi de ikinci kademedeki beşli grubu yorumluyor:

İller turnuvası 2.turda yer alan takımlar hakındaki görüşlerim:

Muş Şekerspor: Evet bence 1. turda bizi utandırıp grubu kapayan (biraz da şansıyla) doğu temsilcisi 2. turda varını yoğunu ortaya koyup Muş’un 3. ligdeki ekibi olmak isteyecektir. Şeker fabrikalarının takımları genelde bu işe ciddi yatırımlar yaparlar zira Afyon Şeker (3. lige çıkınca isim hakkını Afyonkarahisarspor'a devretti) 2005 yılında bu turnuvada hakikaten eze eze şampiyon olmuştu. Konya Şeker, Eskişehir Şeker (gerçi kapandı) Kayseri Pansu Şeker, Amasya Şeker diğer örnekler.
Fakat ben bu ekibe 2. turda pek şans tanımıyorum ve bu ligde sonuncu olacaklarını tahmin ediyorum.

Bingöl Belediyespor: Bingöl'de iki yıldır futbola olağanüstü bir ilgi ve yatırım var. 2005’te Bingöl Belediyespor; geçen yıl da Bingöl Yenimahalle takımları iyi ekiplerdi ve hatta geçen yıl Yenimahalle averajla 3. Lig'e çıkma şansını Van Belediyespor'a kaybetti. O yüzden Bingöl'de 3. Lig'e karşı çok büyük bir özlem var. Zira doğudan yükselme maçlarına gelen çok takım rakipsiz geldiği halde bu ilde terfiye katılma son maçta Bingöl Belediye-Yenimahalle maçında belli olmuş ve maçta çıkan olayları tüm Türkiye seyretmişti. Ben Bingöl Belediye takımının 1. turda çok rahat bir şekilde 2. tur oynayacağını yazmıştım ve aynı şekilde burada da başarılı olup 3. Lig'i yakalayacaklarını tahmin ediyorum. Rakiplerinin de Ayşekadın ve Lüleburgaz olacağını düşünüyorum.

51 Niğdespor: Niğde temsilcisi ilk turu çok da iyi oynamadan 1-0’lık sonuçlarla geçmeyi başarmıştı. Bilhassa Düzce Burhaniye maçını 89. dakikada kazanınca 'acaba' sorusu akıllara gelse de finalde Amasya Şeker'i yenmeyi başarıp beni yanıltmadılar. Fakat bu turda karşılarında daha güçlü rakipler var ve bende pek de başarılı olacaklarmış izlenimi uyandırmadılar.
İlk turdaki performansla ,sözün kısası bence turnuvayı 3 veya 4. sırada tamamlayacaklar gibi gözüküyor.

Lüleburgazspor: Bu ekibi izleme fırsatı bulmuş biri olarak söyleyebilirim ki, hakikaten hava hakimiyetleri (çift santforları Tolga ve Yasin) çok iyi ve rakip savunmayı çok zorluyorlar. Ama maalesef kanatlardan gelen ortalarla beslenmedikleri için sık sık orta sahaya gelip kendilerine pozisyon hazırlamaya çalışıyorlar. Sağ kanatlarında oynayan oyuncular iyi futbolcular fakat sol kanatları biraz zayıf kalıyor. Defansta yerleşim hatası yapıp rakibe pozisyon veriyorlar. Aynı hataları yaparlarsa 2. turda bunun telafisi zor olur. Bu sefer karşılarında Bingöl Belediye ve Ayşekadın gibi çok savaşçı iki takım var birini geçerlerse mutlu sona ulaşırlar. Fakat kağıt üstünde favori gibi gözükselerde 2. tur zor olacak gerçekten bu ekip için.

Ayşekadın Gençlerbirliği: Bu ekibin iyi takım olduğunu (bireysel becerileri zayıf ;fakat takım oyununu çok üst seviyede oynayan bir ekip) söylemiştim ama bana Bartın'ı elemeleri çok sürpriz olmuştu. Ancak Düzcespor'u seyrettikten sonra Batı Karadeniz futbolunda (Boluspor'un bu yılki başarısını saymazsak) ciddi bir düşüş olduğunu düşünüyorum. Ben Ayşekadın'ın Bartın'ı eledikten sonra Şanver Göymen'in Nevşehir Narspor'unu eleyeceğini tahmin ettim. Zira zayıf bir Evrenspor'u ancak uzatmada geçen bir ekibin mücadele gücü çok yüksek bu ekip karşısında şansı olamazdı ve olamadı da. İlk yarıyı 1-0 geride kapayan Edirne temsilcisi uzatmada da olsa rakibini perişan etti. Ayşekadın takımı burada sürpriz yapıp Edirne’ye profesyonel takım kazandırırsa kimse şaşırmamalı ve belki de Edirnespor'un boşluğunu doldurarak üç yılda en çabuk aşama kaydeden takım olarak tarih sayfasında yerini alacaklardır. (2005 yılında bu ekip 2. amatörde oynuyordu.)

Kısacası turnuvada bence Bingöl Belediye&Lüleburgaz &Ayşekadın favori; 51Niğde sürpriz, Muş Şekerspor ise bombadır.

Son olarak,

Vefa Stadında oynanan Lüleburgaz-Düzce terfi maçında göstermiş oldukları yakın ilgiden dolayı Vefaspor kulübüne ve kaptanı Kamil’e

Kocaeli'nden bize en kısa zamanda göndermiş olduğu maç sonuçları ile amatör futbola eşsiz katkılarından dolayı sevgili arkadaşım Meltem’e

Ve sitesinde bize yer veren sevgili Efkan'a teşekkürlerimi bir borç bilirim.

Hiç yorum yok:

SAL Klasman 20 Nisan 2024 Cumartesi Sonuçları

İstanbul SAL Klasman B Grubu'nda heyecan devam ediyor...