Pazar, Mart 18, 2007

Terfi Maçları: Uzman Görüşü

Ölüm Grubu olarak adalandırılabilecek İstanbul Grubu'nda en büyük Lüleburgazspor (Kırmızı-Yeşil formalılar) favori.


Amatör futbol uzmanı Benan Diker, tecrübelerini bizlerle paylaşıyor ve Profesyonel Liglerde Takımı Olmayan Terfi maçlarını yorumluyor:

1.Grup:
Bu grupta en başta hem tecrübe hem kadro yetersizliği nedeniyle Muş Şeker'in şansı olmadığını söylemek istiyorum. Grupta az şans tanıdığım bir diğer takım ise bir zamanlar 2. Lig görmüş Ağrıspor. Bence grubun en favori takımı Yüksekova Bldspor zira hem maddi hem kadro yönünden iyiler. İlk maçta Özgüzeldere ile eşleşmezlerse finali ikisi oynar. Özgüzeldere de enterasan bir şekilde (Iğdır'ı içsahada yenemeyip) küme düşmüştü geçen yıl. Yıllar önce federasyonun kıyağı ile ligde bırakılan Bitlis temsilcisi yıllar sonra belki de o yıl ligden düşen diğer 3 takımın ahını geçen yıl alıp (biraz geçde olsa) 3. Lig'e veda ettiler. Bu yıl da tecrübelerini konuşturup iddialı olmak istiyorlar. Ama ben yine de yıllardır iddalı ekipler kurup şansız olan ve biraz da batı ekiplerine karşı güçlerinin yetersiz olması nedeniyle başarıyı yakalayamayan Yüksekova Belediye takımının favori olduğunu söylemek istiyorum.

2. Grup:
Bu grupta Ardahan temsilcinin hem burada hem Türkiye Amatör Şampiyonasında ilk maçta evine döneceğini bilmek sanırım kahinlik olmaz. Bayburt temsilci Özel İdare de burada pek başarılı olacak bir ekip değil. Yeni Tunceli ise 2 afrikalı oyuncuya oturma izni alamadığı için geri gönderince zor durumda kaldı ona rağmen bu sene terfiler için iddalılar. Bingöl Belediye değil bu grubun Doğunun belkide amatördeki en iyi ekibi. Ve tartışamasız bu grup bence onların ayarında değil rahat bir şekilde 2. tura kalırlar.

3. Grup:
Niğde takımı 51 spor terfilere iyi hazırlanan bir ekip ve grubun iddalı takımlarından. Amasya temsilcisi Şekerspor da Amasyaspor'un yokluğunu doldurmaya çalışıyor ve geçen yıl olduğu gibi terfilere iddalı geldi. Düzcenin bir mahallesine ait olan Burhaniyespor ise çok mütevazi bir ekip, 1 maç kazanıp final oynamak bile onlar için başarı olacaktır. Kadroları grubu kapatmak için yetersiz. Nevşehir Suvermezkalespor takımı ise Nevşehirsporun amatör ligten çekilmesi ile ortaya çıkmış bir ekip ve yapılan play offlarda 2. olup terfilere geldi. Ama play off 1.' cisi Narspor'a 6-1 yenildiklerini söylersek ne kadar güçsüz ve iddasız oldukları anlaşılacaktır. Grubu bence Niğde 51 spor zor da olsa kapayacaktır.

4. Grup:
Ölüm grubu desek yeridir. Zira ne şansızlık ki Düzce ve Lüleburgaz yine aynı grupta. Geçen yıl hakikaten 100 maç oynasalar belki biri berabere bitecek maçta Lüleburgaz o beraberliği alıp penaltılarda rakibini eleyip Düzce'yi yasa boğmuştu. Belki Düzcespor taraftar desteğini arkasına almak için İstanbul grubunu istedi ama bence geçen yıldan çok daha iyi bir Lüleburgazspor olacak bu yıl karşılarında, zira çok arzulu ve istekli en az Düzce kadar ve en büyük şansları Çorluspor'la 3. Lig'de şampiyonluk yaşamış bir santraforları (Tolga) var. Düzce takımı geçen yıla göre biraz daha zorlandı kendi liginde ve sanki geçen yıla göre daha kötü oynuyorlar. (En son Zonguldak Belediyespor'a 1-0 yenildikleri hazırlık .maçı örneği gibi) Gruptaki diğer takımlardan Keşanspor ise bu yıl maddi yönden zorda. Bu nedenle çok kaliteli bir hocaları (efsane futbolcu Ali Ekber-Çorlusporlu) sırf bu yüzden maalesef takımı bırakmak zorunda kaldı. Defansta sıkıntıları olan bu ekip ancak Sinop Erfelekspor'u çekerse belki finale kalabilir. Hazırlık maçlarında da Keşanspor sırasıyla İst. Albayrak'a 6-1, Hadımköy'e 3-1, Dardanel'e 4-1 yenildi ve gerçekten umut vermediler. Erfelekspor ise gerçekten şansız bir grupta. Belki Keşan'la ilk maçta eşleşirse final oynama şansı yakalar.Favorim belki Düzcelileri üzeceğim ama Lüleburgazspor.

5. Grup:
Bu grupta Kırklareli'nden kim gelirse gelsin başarılı olamaz. Hiç şansı yok. Ayşekadın (Edirnenin mahallesi) takımı ise Edirne 2. amatör kümeden gelip önce 1’e sonra süpere çıktı ve ilk senesinde başarılı olup Edirnespor'u geride bıraktı, yıldızı olmayan düz bir ekip ama komple bir takım maçı hiç bırakmıyorlar ama yinede başarılı olmak için önce ilk maçta Kırklareli ekibini çekmek zorundalar bence; ama nefesleri grubu kapatmaya yetmez. Bartınspor ise hazırlık maçında Düzceyi 1-0 yenen Zonguldak Bld'yi 4-0 mağlup ederek iyi olduğunu gösterdi. Ve bence tecrübe faktörü de hesaplanırsa (yaklaşık 20 yıl önce 2. ligdeydiler.) Grubun en büyük favorisi.
Nevşehir şampiyonu Narspor (Nevşehirin kasabasına aitler) ise Altayın eski kalecisi Şanver Göymen'in yönetiminde ve bünyelerinde 2 tane fildişi sahillerinden yabancı oyuncuya sahip. Nevşehirdeki 3. lige terfi play off maçlarını (9-0, 6-1, 6-0) gibi açık farklarla kazandılar fakat gerçekten çok zayıf bir ligte mücadele ettikleri açık. Fakat bana göre grubu kapatmalarıda sürpriz olmayacaktır. Böyle takımların gerçek güçlerini ancak böyle turnuvalarda görebiliyoruz çünkü.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Sn Benan Diker; gerçekten bravo. 5 guruptan 4 ünde müthiş isabetli yorumlarınız var. Ben bunları tabi hersey bittikten sonra okudum ve etkilendim. İlk gurupta doğrusu Muş Şekerspor hepimizi yanılttı. Müthiş bir çıkış yakaladı ve guruptan çıktı. Benim favorimde sizin gibi Özgüzeldere veye Yüksekovaydı ama hepimiz yanıldık bence.

Beşil gurupla ilgili yorumlarınızı merakla bekliyorum. Recep ŞEKER

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.