Cumartesi, Mart 24, 2007

İzlenim: Lüleburgazspor-Düzcespor

Lüleburgaz taraftarının Vefa'daki kale arkasında açtığı pankart. (Boş tribün sizi yanıltmasın. Herkes kapalı tribündeydi.) Foto: Burgaznet.com forumundan alınmıştır.


Profesyonel Liglerde Takımı Olmayan İllerin Terfi Maçları İstanbul Grubu'ndan 'erken final' olarak nitelendirilebilecek Lüleburgaz-Düzce maçını sizler için İstanbul Vefa Stadı'nda takip ettik.

İki ekip geçen sezon bu kez Bursa grubunun ilk maçında karşı karşıya gelmiş, gülen taraf penaltılarda 4-3'lük skorla Lüleburgaz olmuştu.
Karşılaşmadan günler önce burgaznet forumda çok iyi örgütlenen 'Tayfa' grubu, Vefa Stadı'nda kendisine ayrılan tarafı hemen hemen doldurmuştu. Tahminen 700-800 kadar Lüleburgazlı seyirci maçı takip etti. Stadın Acıçeşme tarafını dolduran Düzcesporluların sayısı 200 kadardı ancak karşılaşma boyunca Lüleburgaz taraftarının sesinden onları fazla duyamadık. İki taraftar grubu da takımları sahaya çıkınca meşale şov yaptı. Lüleburgazlıların takımları sahaya çıktığında yaptığı konfeti şov da görülmeye değerdi.
Karşılaşmaya Lüleburgaz çok hızlı başladı. Orta saha ve forveti teknik oyunculardan kurulu Düzce'nin özellikle sol bekleri yavaş kalıp sık sık kademe hatası yapınca Lüleburgaz ilk 15 dakikalık bölümde sağ kanattan çok atak yaptı. Mücadelenin 8. dakikasında Düzce kalecisinin büyük hatasında Burgazlı forvet oyuncusu topu kafayla kaleye gönderdi (İkisi birden topa yükseldi, gözünüzde canlandırın işte) savunma topu çizgiden çıkardı. Bu pozisyonda Lüleburgaz taraftarı uzun süre hakeme itirazda bulundu, sahaya 5-6 tane meşale ve 1-2 tane de pet şişe atıldı ancak diğer Burgazlı taraftarların uyarısıyla daha fazla madde atılması engellendi. Bu arada biz gol çizgisi hizasına çok yakındık bize de gol gibi görünmedi. Zaten aynı şekilde yan hakem de pozisyona hakimdi.
Maçta ilk golü bulan Düzcespor oldu. 32. dakikada sağdan kullanılan köşe vuruşunda kafalardan seken top arka direk dibine düştü. Tunç müsait durumda topu ağlara gönderdi: 0-1. Bu arada golden sonra, o dakikaya kadar kulübede oturan Düzcespor yedek ve teknik heyeti her pozisyonda ayağa kalkıp takımı alkışlamaya başladı.
Düzcesporun kalecisi belki de hayatının en kötü maçlarından birini çıkardı. Birçok pozisyonda savunmasıyla iletişim kuramadı, çok yanlış toplara çıktı ancak yine de gerçekten şanslı bir günündeydi. Yaptığı hatalarda top genellikle direkten döndü. Ancak şansı 44. dakikada kendisine yardım etmedi. Bu dakikada Göktuğ sol kanattan kaleye yaklaşık 40 metre uzaktan orta yaptı. Amacı ceza sahasındaki arkadaşına pas vermekti. Ancak top altı pasın orada sekti, kaleci kontpiyede kaldı ve meşin yuvarlak herkesin şaşkın bakışları arasında ağlara gitti: 1-1. Bir dakika sonra Lüleburgaz bu kez sağdan geldi. Yerden yapılan ortada top savunma ve kaleciyi geçti ancak arka direkteki Burgazlı oyuncu bomboş pozisyonda topu auta attı.
Lüleburgaz'ın ikinci golü 71'de geldi. Sağdan yapılan ortaya altı pas içinde güzel bir kafa vuran Yasin (Kendisi geçen sezon Balıkesirspor'u üçüncü lige çıkaran kadrodaymış) takımını öne geçirdi: 2-1.
Kalan dakikalarda başka gol olmadığı gibi Düzcespor da rakibi önünde beraberliği sağlamak için fazla bir baskı kuramadı. 2-1 biten maç sonrası Lüleburgazlı oyuncular Düzcesporlu meslektaşlarını teselli etti. Burgazlı bazı oyuncuların tribün önüne gelerek, davul-zurnalı Trakya havası eşliğinde taraftarlarla birlikte oynaması renkli görüntüler oluşturdu. Güvenlik önlemleri nedeniyle önce Düzceli, 10 dakika sonra da Lüleburgazlı taraftarlar sahadan çıkarıldı. Maçta hiçbir tatsız olay yaşanmadı ve iki takımın taraftarları da centilmence takımlarını destekledi.
Yazan: E. Bucak - Amatör Futbol/ İstanbul

Hiç yorum yok:

İstanbul 2. Amatör Lig 23 Nisan 2024 Salı Sonuçları

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan devam ediyor...