Perşembe, Mayıs 25, 2006

3. Lig'e çıkanlar belli oldu




TEPECİK BELEDİYESPOR 3. LİG'DE...

İkinci Kademede alınan sonuçlar şöyle:

Ankara Grubu:
Malatya Belediyespor-Kozan Belediyespor: 3-2
Tepecik Belediyespor-Suadiye Belediyespor: 2-1

Malatya Bld-Tepecik Bld: 1-3

Samsun Grubu:
Talasgücü-Zonguldak Belediyespor: 2-3 (uz.)
Orhangazi Gençlerbirliği-Yomraspor: 3-0

Zonguldak Bld-Orhangazi Bld: 0-2

Afyon Grubu:
Bozüyükspor-Manavgat Belediyespor: 3-1
Körfez Belediyespor-Pansu Şekerspor: 2-1

Bozüyükspor-Körfez Bld: 2-1 (uz)

Kayseri Grubu:
Sürmenespor-Elazığ Belediyespor: 5-3 (pen)
OSTİM-Yeni Menemenspor: 5-4 (pen)

Sürmenespor-Ankara OSTİM: 5-4 (pen)

Eskişehir Grubu:
Bağlum Belediyespor-Hadımköyspor: 3-0 (uz)
Sivas Belediyespor-Bafra Belediyespor: 2-1

Bağlum Bld-Sivas Bld: 2-0

3. LİG'E ÇIKAN TAKIMLAR: TEPECİK BLD, ORHANGAZİ BLD, BAĞLUM BLD, SÜRMENESPOR, BOZÜYÜKSPOR

Tüm takımlara başarılar dileriz...

Perşembe, Mayıs 18, 2006

2. Kademe Kuraları Belli Oldu



25-27 Mayıs tarihleri arasında yapılacak 3. Lig'e Terfi 2. Kademe maçlarının grupları şöyle:

Ankara Grubu: Tepecik Belediye, Suadiye Belediye, Malatya Belediye, Kozan Belediye

Samsun Grubu: Talasgücü, Yomraspor, Zonguldak Belediye, Orhangazi Gençlerbirliği

Afyon Grubu: Körfez Belediye, Pansu Şeker, Manavgat Belediye, Bozüyükspor

Kayseri Grubu: Sürmenespor, Ostimspor, Elazığ Belediye, Yeni Menemen

Eskişehir Grubu: Bağlum Belediye, Hadımköy, Bafra Belediye, Sivas Belediye

Pazartesi, Mayıs 08, 2006

Draco Malfoy terfi maçlarını yorumluyor


Foto: Sakarya'daki maçta tribünlerden bir enstantane. Özlemspor'un bir atağında herkes nefesini tutarken...





Amatör Futbol Eksperi

Draco Malfoy/Daily Hogwarts


Merhabalar amatör futbola gönül vermiş sevgili dostlar,
En son yazımdan bu yana geçen zamanda yeşil sahalarda o terfi maçı senin bu terfi maçı benim dolaşarak sizlere maç sonuçlarını en hızlı biçimde vermeye çalıştık, bunu başardık da. Tabi Webmaster'ımızın sonuçları girmdeiği son pazar günü hariç.
İstanbul takımlarının terfi maçlarındaki şanslarını sizler için değerlendirmiştim. Master ve doktorasını 3. Lig'e terfi maçları üzerine yapan birisi olarak bir kez daha haklı çıkmanın buruk mutluluğunu yaşıyorum. Zira İstanbul'u temsil eden 11 takımdan sadece 2'si ikinci kademeye çıkma başarısı gösterdi. Dilerseniz kim neler yaptı, ne demiştik ne çıktı kısaca göz atalım:
Balıkesir Grubu'nda Vefa-Alikahya final oynar dedik, erken final oynadılar hakikaten. Vefa finale çıkmayı başardı ancak penaltılarla elendi. 9 kişi kalan rakibini yenemeyen Yeşil-Beyazlılar kendi sonlarını kendileri hazırladılar. Gerçi penaltılar şans işi biraz da. Kazanabilirlerdi de ve ben de size bildim diye hava atabilirdim. Balkan Yeşil Bağlar'dan hiç umudum yoktu zaten, beni yanılmadılar ilk turda elendiler.
Sakarya Grubu'nda bir tek Tavşanlı Linyit vardı güçlü olarak, Tuzla ve Özlemspor için büyük piyangoydu. İlk maçta elenen Tuzla'yı geçtim ancak Tavşanlı gibi 3. Lig tecrübesi olan güçlü bir takımı eleyen Özlemspor'un finalde Zonguldak Belediyespor gibi terfiler tarihinde adı sanı duyulmamış bir takıma yenilmesi affedilecek gibi değildi. Slytherin'den arkadaşlarla Karasu Stadı'ndan büyük üzüntüyle ayrıldık. Harry Potter'lı Griffin d'Or'a quiddick'te yenildiğimizden beri bu kadar üzülmemiştim. 2-1 yenik durumdayken Zonguldak ekibi 10 kişi kaldı, üstüne üstlük Özlemspor yarı sahasının sol tarafı lağım suları altında kaldı ki bu direkt Zonguldak sağ kanadını bitirir. Buna rağmen Özlemspor elendi. Gerçi biz Özlem ve Tuzla çıkamaz demiştik ancak keşke beni yanıltsalardı!
Çanakkale'de Hadımköy kayıtsız şartsız favori demiştik. Yeşil-Beyazlılar rakiplerini eze eze şampiyon oldular.
Eskişehir'de Ankara ve İstanbul takımlarından biri çıkar demiştik, OSTİM ve Yeniköy final oynadı. OSTİM geçen yıl finalde Trabzon Değirmendere'ye kaybetmişti. Bu sene çok istekli ve hırslılar. İyi takım kurmuşlar. Yeniköy de fena değildi. İki takımın da birbirine düşmesi şanssızlık oldu. THY'nin ilk turda OSTİM'le eşleşmesi de ayrı bir şanssızlıktı. Başka rakip olsa belki bir tur atlarlardı.
Bursa Grubu'nda Tepecik-Ümraniye final oynar dedik, her zamanki gibi yine haklı çıktık. İki takımın aynı grupta olması gerçekten büyük talihsizlik. İki takım da üçüncü lig'i hakediyordu. Ümraniye geçen yıl olduğu gibi yine finalde yitirdi.
Tekirdağ Grubu: İstanbul takımlarının denize döküldüğü grup olarak tarihteki yerini almıştır herhalde. Hasköy ve Çıksalın'dan fazla bir başarı beklemiyorduk ancak bir İstanbul çocuğu olarak iki ekibimizin de maç dahi kazanamadan elenmeleri bizi üzdü. Üstelik terfilerdeki en kolay gruplardan birinde yer alırken...

PEKİ NE YAPMALI?

Futbol İl Temsilcilikleri her terfilerden önce hangi takımların hangi illere gideceğini belirliyor. Bu belirleme tura şeklinde genelde ancak çoğu yerde takımlar kendi aralarında anlaşıp gidecekleri yerleri kendisi belirliyor. İstanbul'da malesef böyle bir dayanışma yok ve kura sonucu çok alakasız eşleşmeler oluşuyor. İki sezondur Ümraniye ve Tepecik aynı gruba gidiyor ve birbirlerini kırıyor. Oysa Çıksalın, Hasköy, Tuzla ve Özlem gibi tecrübesi ve fazla iddiası olmayan takımlar terfilerin en kek gruplarına gidip maç kazanamadan dönüyorlar.
İstanbul Futbol İl Temsilciliği gelecek sezondan itibaren yine bir sisteme başlamalı. Örneğin o yıl terfilere gidecek takımlar, son 5 yıl terfilerde aldıkları sonuçlara göre sıralansınlar. 12 takım varsa 6'sı seribaşı olsun ve her grup merkezine bir seri başı bir de seri başı olmayan takım gitsin. Böylece Tepecik-Ümraniye gibi güçlü eşleşmelerin önüne geçilir. İstanbul'dan 3. Lig'e takım çıkma şansı da artar. 11 takımla terfilere katılan İstanbul'un takım çıkaramaması gerçekten çok büyük bir ayıp olur.
Hadımköy ve Tepecik ikinci kademede büyük olasılık Kocaeli, Bilecik, Bursa ve Zonguldak takımlarıyla eşleşecek. Her iki takımımıza da başarılar diliyoruz.

SİTE YÖNETİMİNDEN ÖNEMLİ AÇIKLAMA: Amatör Futbol Blog, Türk amatör futboluna hizmet için kurulmuş, amatör ruhlu, tarafsız bir sitedir. Herhangi bir ilin destekçisi değildir. Yukarıdaki yazının içeriğinden yazar sorumludur.

Pazar, Mayıs 07, 2006

1. Kademe Maçları Sona Erdi



3. Lig'e Terfi Maçları 2. Kademe Müsabakaları'nda son finalistler belli oldu.

Önceki haftalarda tüm skorları maçlar biter bitmez duyuran sitemizde, dün bütün skorlar maç bitimi elimize gelmesine karşın web master'ımızın yoğun işlerinden dolayı siteye koyamadık, ancak bugün yayınlayabiliyoruz. Gecikme için özür dileriz.

Tüm sonuçlar şöyle:

Pansu Şekerspor-Şehitkamil Bld: 2-1
Goller: Emir (65 ve 70) / Nurettin (90 p)
Maçın ikinci yarısında, Şehitkamil Belediyespor ile Pansu Şekersporlu taraftarlar arasında çıkan kavgayı, polis, biber gazı sıkarak önledi. Biber gazından etkilenen bazı taraftarlar, arkadaşları tarafından dışarı çıkartıldı.

Sivas Belediyespor-Ordu Telekom: 2-0

Orhangazi Bld-Lüleburgazspor: 2-0
Goller: Erhan (25), Metin (90)

Yenimahalle Bingöl-Malatya Bld: 0-4

Körfez Bld-Sincan Bld: 1-0
Gol: Yüksel (35)

Tepecik Bld-Ümraniye: 1-0

Suadiye Bld-Yıldırımspor: 1-0 (uz)
Gol: Bilal (92)

Bağlum Bld-Ören Bld: 3-0

Cumartesi, Mayıs 06, 2006

Terfileri sizin için izledik

İstanbul grubunun favori ekibi Suadiye Belediyespor (beyaz formalılar), Tütünspor maçını 2-0 kazandı. (Foto. Efkan Bucak)



Amatör Futbol Blog olarak dün çok geniş bir kadroyla terfi maçlarını takip ettik. Takip ettiğimiz maçlardan bir derleme:

Suadiye Bld-Tütünspor: 2-1

Her iki ekip de etkili bir oyun sergilemedi. Daha teknik oyunculara sahip Suadiye, erken gelen gol ve ikinci yarıdaki kontratak sayısıyla maçı kopardı. Takım oyununu daha iyi sergileyen Tütünspor, Suadiye'nin oldukça sağlam savunmasını geçemezken, tek golünü temdit penaltısından buldu. Karşılaşmada Suadiye Bld'yi 1000'e yakın ateşli taraftar destekledi.

STAT: Şenlikköy
HAKEMLER: Taner Gizlenci 6, Recep Durmuş 6, Erdem Gökalp 6
SUADİYE: Mehmet **, Ceyhun ***, Gürkan ***, Sinan ***, Ayhan ***, Turgay ***, İsa **, Mustafa ** (Şener *), Bilal ** (Volkan *) Özer ***, Atilla ** (Utku *)
TÜTÜNSPOR: Cemal *, Murat Tali *, İbrahim ** (Gürcan *), Mehmet **, Kadir **, Serdar **, Samet * (Sedat *) Cihan ** (Umut *), Hacı Murat ***, Korhan **, Burak *
GOLLER: Özer (12,60) / Hacı Murat (90)



Yıldırımspor-Derince Bld: 2-0

Bakırköy Belediye Stadı'ndaki mücadele çok vasattı. Her iki takım da organize olamadı ve tehkeli pozisyonlar üretemedi. 42'de Yıldırımspor'dan bir oyuncu kırmızı kart görürken bu kararın ardından Sakarya ekibinin teknik heyet ve taraftarları hakeme uzun süre itiraz etti.
İkinci yarıda Derince ekibi sayı üstünlüğünü sahaya yansıtamadı. Yıldırımspor'da Ümit 74'te Derince savunmasının yaptığı inanılmaz hatayı affetmedi. Ceza sahası içinde Derinceli savunma oyuncusunun ayağından topu kapan Ümit, dar açıda kaleciyi de geçip topu ağlara gönderdi. 88'de yine skandal bir kaleci-savunma hatasının ardından Fatih Çiçek topu ağlara gönderdi. 2-0.
Maç sonrası Yıldırımsporlu oyuncu ve taraftarlar büyük sevinç yaşadı. Mücadeleyi yaklaşık 200 kişi seyrederken bunların çoğu Yıldırımspor taraftarıydı.

Körfez Belediyespor-Ankara Adaletspor: 3-0

Kütahya’daki mücadelede ilk gün Konya Selçuklu’yu Yüksel’in golüyle 1-0 yenen Körfez Belediyespor, Adaletspor karşısında çok üstündü. Adaletspor 38'de 10 kişi kalınca Körfez ekibinin işi daha da kolaylaştı. İlk maçın kahramanı Yüksel, 41'de takımını 1-0 öne geçirdi. Yüksel ikinci yarının başında farkı ikiye çıkardı. Ataklarını sıklaştıran Kırmızı-Beyazlılar, 88'de farkı üçe çıkardılar ve sahadan galip ayrıldılar. Maçı 50 kadar Körfezli taraftar takip etti.

Lüleburgazspor-Bursa BOSCH: 2-2 (3-0 pen)

Yılların takımı Lüleburgaz, Bursa Boschspor'u evine eli 'boş' gönderdi. (He he)
Lüleburgaz Goller: Hasan (1), Cihan (44)
Bosch Goller: İlhan (15 ve 35)
Kırmızı Kart: İlhan (Bosch 60)

Orhangazi Gençlerbirliği-İstanbul Çıksalınspor: 1-0

Bursa temsilcisi Orhangazi 25'te Erhan'ın golüyle öne geçti. 70'te Çıksalın'dan Cem kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

Çarşamba, Mayıs 03, 2006

Terfi Maçları Tüm Hızıyla Devam Ediyor


Yıldırımspor, 48 dakikasını 10 kişi oynadığı maçta Derince Belediyespor'u 2-0 mağlup etti.
(Fotoğraf: Efkan Bucak)




3. Lig'e Terfi maçları 3-7 Mayıs maçları bugün çeşitli grup merkezlerinde başladı. Alınan sonuçlar şöyle:

(YARI FİNAL SONUÇLARI EKLENDİ)



Tekirdağ Grubu:
Boschspor-Hasköyspor: 5-3 p
Lüleburgazspor-Tavşanlı Bld: 3-0
Orhangazi Bld-Mahmudiye Bld: 8-7 p
Çıksalınspor (bay)

Cuma:
Boschspor-Lüleburgazspor: 2-2 (0-3 pen)
Orhangazi Bld-Çıksalınspor: 1-0

İstanbul Grubu:

Bursa Zaferspor-Derince Belediyespor: 2-4 pen
Yıldırımspor-Edirnespor: 5-0
Tütünspor-Hendekspor: 2-0
Tekirdağspor-Suadiye Bld: 2-4

Cuma:
Derince Bld-Yıldırımspor: 0-2
Tütünspor-Suadiye Bld: 1-2

Bursa Grubu:
Ulucakspor-Termikspor: 8-2
Tepecik-Somaspor: 3-2
Ümraniye-Tavşanlı Gençlik: 6-0
Kırkağaç Acar İY-Çiğli Bl: 2-4

Cuma:
Ulucak Bld-Tepecik Bld: 1-3
Ümraniyespor-Çiğli Bld: 3-0

Kütahya Grubu:
Adliyespor-Sahipataspor: 3-0
Körfez Bld-Selçuk Bld: 1-0
Çiftelerspor-Beyşehir Bld: 3-1
Sincan Belediyespor-Afyon Demirspor: 4-0

Cuma:
Adliyespor-Körfez Bld 0-3
Çiftelerspor-Sincan Bld: 2-4 (pen)

Burdur Grubu:
Ören Belediyespor-Gümüşlerspor: 1-0
Uşak Bld-Özyeşiltepespor: 0-6
Serik Belediyespor-Torbalı Belediyespor: 5-3 p
Bağlum Bld-Yenimahalle Kültürspor: 4-0

Cuma:
Ören Bld-Özyeşiltepespor: 6-5 (pen)
Serik Bld-Bağlum Bld: 2-4 (pen)

Adana Grubu:
Şehitkamil Belediyespor-Kalespor: 7-2
İskenderunspor-Adıyaman Bld: 0-2
K.Maraş Bld-Siverek Bld: 1-4
Pansu Şekerspor (bay)

Cuma:
Şehitkamil Bld-Adıyaman Bld: 1-0
Siverek Bld-Pansu Şeker: 2-5

Elazığ Grubu:
Muş Zaferspor-Bingöl Yenimahalle: 0-5
Maliyespor-Bitlis Polisgücü: 2-0
Malatya Bld-Tüpraşspor: 3-0
Siirt Bld-Yüksekovaspor: 0-1

Cuma:
Yenimahalle-Maliyespor: 1-0
Malatya Bld-Yüksekovaspor: 5-3 (pen)

Trabzon Grubu
Erzurum BŞB-Gümüşhane KH: 7-6 p
Kadıköyspor-Ordu Telekom: 3-5 p
Acarspor-Çayspor: 2-1
Sivas Bld-Arhavispor: 5-2 p

Cuma:
Erzurum BŞB-Ordu Telekom: 1-1 (16-17 pen)
Acarspor-Sivas Bld: 1-2

Sonuçlar elimize geldikçe sonuçları eklemeye devam edeceğiz. Bizden ayrılmayın.

TFF Futsal Ligi Play-off Sonuçları

TFF Futsal Ligi play-off maçları bugün başlıyor.