Perşembe, Aralık 28, 2006

Esnaf'tan 'atış' serbest

Yeşilova Esnafspor: 4 Atışalanıspor: 0 Geçtiğimiz cumartesi günü, dayımla beraber, İstanbul 1. Amatör Küme'de mahallemizin gururumuz olan Yeşilova Esnafspor'un maçına gittik. 


Geçen sezon Süper Amatör Küme'ye şanssız bir şekilde veda eden (Her grupta son 4 düşüyordu, sondan dördüncü oldular) Yeşil-Beyazlılar, 1. amatör küme 4. grupta şampiyonluk mücadelesi veriyor. Takımın başında, iki sezon önce Esnafspor'u Süper Amatör Küme'ye taşıyan Oğuz Karakaya var (ki oğuz hoca futbolculuk yıllarında Yücespor ve Fenerbahçe formaları da giymiştir). 

Takım yeni sahası Esnaf Arena yapılana kadar (Eski Esnaf Stadı yıkıldı, çok katlı yer altı otoparkı yapıldı. Spor kompleksi otoparkın üstünde olacak. Şu anda çalışmalar bayağı ilerlemiş durumda) maçlarını Sefaköy Kartal Stadı'nda oynamakta. 

Esnaf fanatikleri hatırlar, eski stat zamanında her kurban bayramında kulüp sahayı hayvancılara kiralar, maçlar Kartal Stadı'nda oynanırdı. Hatta kulübün belki de en büyük başarısına imza atılan 2 sezon öncesinde İstanbul play-off'larına çıkılmış ancak bu önemli maçlarımız Sefaköy'de oynanmıştı (Vefa ile iki beraberlik, Büyükçekmece ile 1 galibiyet, 1 yenilgi, İFA'ya iki maçta da yenilgi ile üçüncülük. Bizi yenemeyen Vefa o gruptan çıkmıştı) 

Her neyse, 1968 tarihli Esnafspor her zaman İstanbul'un en saygın kulüplerinden biri olmuştur. Hiç bir vakit üst düzey bir takım olamadılar ancak her zaman da ecnebilerin deyimiyle bir 'dark horse' olagelmişler, her zaman çekinilen bir ekip olmuşlardır. 

Bu sezon da 4. grupta Okmeydanı ile şampiyonluk mücadelesi veriyorlar. Atışalanı maçına gelince.. Rakip grupta sondan 2. sırada yer alan bir ekipti. Maça 11 kişi geldiler, yegane yedek oyuncuları ikinci yarı stada gelip oyuna girebildi. 11. dakikada Atışalanı'nın savunma oyuncularından biri toğu çizgiden elle çıkardı. Haliyle kırmızı kart gördü, penaltıdan Esnaf 1-0 öne geçti. 

Bu arada saat 9.15'ta başlayan maçta tek seyirciler dayımla bendik. Sonra mahalleden gelenlerle beraber sayımız 10'a ulaştı. Sayısız gol kaçıran forvet oyuncuları nedeniyle ilk yarı ancak 1-0 bitti. İkinci devre iyice yorulan rakip karşısında 3 gol daha bulan Yeşil-Beyazlılar sahadan 4-0 galip ayrıldı. 

ilk yarı oğuz hoca futbolculara bayağı bağırdı ancak onlar da az değil, cevap veremeden duramadılar. Maçın unutulmaz anı, ilk yarıda esnafspor forvetinin kaçırdığı akıl almaz pozisyonlardan birinin ardından bir taraftarın 'E yuh artık bu da kaçmaz' demesinden sonra golü kaçıranın kenara doğru 1-2 adım atıp 'kolaysa gel sen oyna' demesiydi. 

 efkan bucak, amatorfutbol

Hiç yorum yok:

Topçular, Beylikdüzü İdman Yurdu'na patladı

İstanbul 2. Amatör Lig 6. Grup'ta Topçularspor sahasında Beylikdüzü İdman Yurdu'nu 10-4 gibi çarpıcı bir skorla yenerken bu sezonki ...