Pazartesi, Mayıs 08, 2006

Draco Malfoy terfi maçlarını yorumluyor


Foto: Sakarya'daki maçta tribünlerden bir enstantane. Özlemspor'un bir atağında herkes nefesini tutarken...





Amatör Futbol Eksperi

Draco Malfoy/Daily Hogwarts


Merhabalar amatör futbola gönül vermiş sevgili dostlar,
En son yazımdan bu yana geçen zamanda yeşil sahalarda o terfi maçı senin bu terfi maçı benim dolaşarak sizlere maç sonuçlarını en hızlı biçimde vermeye çalıştık, bunu başardık da. Tabi Webmaster'ımızın sonuçları girmdeiği son pazar günü hariç.
İstanbul takımlarının terfi maçlarındaki şanslarını sizler için değerlendirmiştim. Master ve doktorasını 3. Lig'e terfi maçları üzerine yapan birisi olarak bir kez daha haklı çıkmanın buruk mutluluğunu yaşıyorum. Zira İstanbul'u temsil eden 11 takımdan sadece 2'si ikinci kademeye çıkma başarısı gösterdi. Dilerseniz kim neler yaptı, ne demiştik ne çıktı kısaca göz atalım:
Balıkesir Grubu'nda Vefa-Alikahya final oynar dedik, erken final oynadılar hakikaten. Vefa finale çıkmayı başardı ancak penaltılarla elendi. 9 kişi kalan rakibini yenemeyen Yeşil-Beyazlılar kendi sonlarını kendileri hazırladılar. Gerçi penaltılar şans işi biraz da. Kazanabilirlerdi de ve ben de size bildim diye hava atabilirdim. Balkan Yeşil Bağlar'dan hiç umudum yoktu zaten, beni yanılmadılar ilk turda elendiler.
Sakarya Grubu'nda bir tek Tavşanlı Linyit vardı güçlü olarak, Tuzla ve Özlemspor için büyük piyangoydu. İlk maçta elenen Tuzla'yı geçtim ancak Tavşanlı gibi 3. Lig tecrübesi olan güçlü bir takımı eleyen Özlemspor'un finalde Zonguldak Belediyespor gibi terfiler tarihinde adı sanı duyulmamış bir takıma yenilmesi affedilecek gibi değildi. Slytherin'den arkadaşlarla Karasu Stadı'ndan büyük üzüntüyle ayrıldık. Harry Potter'lı Griffin d'Or'a quiddick'te yenildiğimizden beri bu kadar üzülmemiştim. 2-1 yenik durumdayken Zonguldak ekibi 10 kişi kaldı, üstüne üstlük Özlemspor yarı sahasının sol tarafı lağım suları altında kaldı ki bu direkt Zonguldak sağ kanadını bitirir. Buna rağmen Özlemspor elendi. Gerçi biz Özlem ve Tuzla çıkamaz demiştik ancak keşke beni yanıltsalardı!
Çanakkale'de Hadımköy kayıtsız şartsız favori demiştik. Yeşil-Beyazlılar rakiplerini eze eze şampiyon oldular.
Eskişehir'de Ankara ve İstanbul takımlarından biri çıkar demiştik, OSTİM ve Yeniköy final oynadı. OSTİM geçen yıl finalde Trabzon Değirmendere'ye kaybetmişti. Bu sene çok istekli ve hırslılar. İyi takım kurmuşlar. Yeniköy de fena değildi. İki takımın da birbirine düşmesi şanssızlık oldu. THY'nin ilk turda OSTİM'le eşleşmesi de ayrı bir şanssızlıktı. Başka rakip olsa belki bir tur atlarlardı.
Bursa Grubu'nda Tepecik-Ümraniye final oynar dedik, her zamanki gibi yine haklı çıktık. İki takımın aynı grupta olması gerçekten büyük talihsizlik. İki takım da üçüncü lig'i hakediyordu. Ümraniye geçen yıl olduğu gibi yine finalde yitirdi.
Tekirdağ Grubu: İstanbul takımlarının denize döküldüğü grup olarak tarihteki yerini almıştır herhalde. Hasköy ve Çıksalın'dan fazla bir başarı beklemiyorduk ancak bir İstanbul çocuğu olarak iki ekibimizin de maç dahi kazanamadan elenmeleri bizi üzdü. Üstelik terfilerdeki en kolay gruplardan birinde yer alırken...

PEKİ NE YAPMALI?

Futbol İl Temsilcilikleri her terfilerden önce hangi takımların hangi illere gideceğini belirliyor. Bu belirleme tura şeklinde genelde ancak çoğu yerde takımlar kendi aralarında anlaşıp gidecekleri yerleri kendisi belirliyor. İstanbul'da malesef böyle bir dayanışma yok ve kura sonucu çok alakasız eşleşmeler oluşuyor. İki sezondur Ümraniye ve Tepecik aynı gruba gidiyor ve birbirlerini kırıyor. Oysa Çıksalın, Hasköy, Tuzla ve Özlem gibi tecrübesi ve fazla iddiası olmayan takımlar terfilerin en kek gruplarına gidip maç kazanamadan dönüyorlar.
İstanbul Futbol İl Temsilciliği gelecek sezondan itibaren yine bir sisteme başlamalı. Örneğin o yıl terfilere gidecek takımlar, son 5 yıl terfilerde aldıkları sonuçlara göre sıralansınlar. 12 takım varsa 6'sı seribaşı olsun ve her grup merkezine bir seri başı bir de seri başı olmayan takım gitsin. Böylece Tepecik-Ümraniye gibi güçlü eşleşmelerin önüne geçilir. İstanbul'dan 3. Lig'e takım çıkma şansı da artar. 11 takımla terfilere katılan İstanbul'un takım çıkaramaması gerçekten çok büyük bir ayıp olur.
Hadımköy ve Tepecik ikinci kademede büyük olasılık Kocaeli, Bilecik, Bursa ve Zonguldak takımlarıyla eşleşecek. Her iki takımımıza da başarılar diliyoruz.

SİTE YÖNETİMİNDEN ÖNEMLİ AÇIKLAMA: Amatör Futbol Blog, Türk amatör futboluna hizmet için kurulmuş, amatör ruhlu, tarafsız bir sitedir. Herhangi bir ilin destekçisi değildir. Yukarıdaki yazının içeriğinden yazar sorumludur.

Hiç yorum yok:

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.