Pazartesi, Nisan 17, 2006

Draco Malfoy İstanbul takımlarını yorumluyor!


Amator Futbol Sitesi'nden okurlarımıza büyük hizmet!

Daily Hogwarts yazarı Draco Malfoy, Terfi maçlarındaki İstanbul takımlarının şansını sizler için yorumluyor.

Her sezon olduğu gibi terfi maçları heyecanı başlıyor. Son iki senedir Üçüncü Lig'e birer takım gönderen İstanbul'un bu sene de bir ekibini çıkarmasını bekliyoruz. Hogwarts'ta, özellikle Sytherin camiası olarak pek sevdiğimiz Mecidiyeköyspor'un bu sene lige veda etmesinin ardından İstanbul ekiplerinin bu boşluğu doldurması şart.

Aslına bakarsanız Harry Potter'la uğraşmaktan, İstanbul ligini takip etmeye pek de fırsatım olmadı. Ancak baktığım skorlar, izlediğim maçlar ve geçmiş yılların verdiği birikimle İstanbul ekiplerinin şansını sizler için şöyle bir değerlendireyim;

Balıkesir Grubu: Balkan Yeşil Bağlar - Vefa

Vefa yıllardır didinip durur fakat bir türlü çıkmayı başaramaz. Bundan iki sezon önce Tavşanlı Linyitspor'a yenilerek bendeki kredilerini tüketmişlerdi ancak bu sene Süper Lig'de Ayazağa gibi bir ekibi geride bırakmayı başardılar. Balıkesir grubunda iki Kocaeli, birer Eskişehir, Bilecik, Çanakkale ve Yalova ekibi var. Kocaeli'den gelebilecek en zayıf iki takım, Alikahya ve Hereke geldi. Hereke eskisi kadar güçlü değil lakin Alikahya son iki yıldır ikinci kademeye kalıyor. Bence bu grupta Vefa ve Alikahya Belediyespor final oynar. Balkan Yeşil Bağlar ise diğer dört zayıf takımdan birini elerse başarıdır ancak yarı finalden öteye gideceklerini sanmıyorum.

Sakarya Grubu: Sinop Özlemspor, Tuzla Belediyespor

Geçen Hogwarts'tan hafta sonu izni aldığımda bizim Syltherinli kankalarla Halkalı'ya indik. Her tarafta kıymetli belediye başkanımız Aziz Yeniay'ın 'Sinop Özlemspor'a üçüncü lig yolunda başarılar dileriz' yazılı pankartlarını gördük. Sinop Özlemspor bizim Sefaköy'ün takımı.. Zaten federe olmak için Yeşilova Özlemspor'un haklarını satın almışlar. Eh biz de Yeşilova çocuğuyuz zaten, yeşil renkli Slytherin'e geçmemiz de boşuna değildi. Lakin Özlemspor'un 3. Lig'i hedeflemesi fazlasıyla ütopik geliyor bana. Şansa bakınki en kek grup da bunlara düştü. 7 takımlı grupta Kütahya (2), Bolu, Zonguldak ve Karabük takımları var. Kütahya'dan bi tek Linyitspor gelirse onları zorlar. Bolu'dan Aşağısoku diye ilk kez duyduğum bi takım var, Zonguldak'tan Ereğli belki diyoruz, Karabük'ten de kim gelirse gelsin. Mis yani miss. Ama ben ne Özlemspor ne de Tuzla bu grubu geçebilir. Linyit ve Ereğli gelirse bu gruptan o ikisinden biri çıkar.

Çanakkale Grubu: Hadımköyspor

Hadımköyspor, İstanbul amatör'ün en klas takımlarından biri. Yıllardır terfilere gidiyorlar ancak bir türlü ikinci kademeye geçemiyorlar çünkü hep aynı grupta Tepecik, Ümraniye gibi başka güçlü İstanbul ekipleri oluyor. Ama bu kez İstanbul'u tek başlarına temsil edecekler. Kek de bi grup geldi. Bir tek Bursa takımı onları zorlayabilir, o da eğer Zaferspor veya Bosch gelirse. İki Sakarya ekibi var, Hendekspor çok iddialı geliyor ama onları sallayın, hep iddialı onlar da bi numaralarını göremedik. Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli takımlarının tur geçtikleri görülmüş şey değildir zaten. Bu nedenle forza Hadımköyspor diyorum ve Yeşil-Siyahlılar turu geçer diye tahminde bulunuyorum.

Eskişehir Grubu: Yeniköyspor, THY

Geçen sene 3. Lig'de Yeniköy son maçta Gölcükspor'la 0-0 berabere kalarak lige veda etti. Oysa yenseler Gölcük düşecekti. Zaten öteden beri sevmem Gölcümspor'u, iyiden iyiye gıcık olmuştum. Neyse, Yeniköyspor ise back! İddialı geliyorlar, gümbür gümbür geliyorlar. Lakin 3. Lig'e çıkmak zor. Grupta iki Ankara takımı var. Ankara bu sene iddialı ekipler gönderiyor: Bağlum, Sincan, Pursaklar, Adalet, OSTİM. Bu takımların hepsi terfi maçlarında geçmişte güçlerini ortaya koydu. Kanımca Ankara ve İstanbul ekipleri bu grupta final oynar. 2 Zonguldak, Düzce ve Bartın takımları var. Bartın'dan her sene olduğu gibi Bartınspor geliyor, belki onlar bir sürpriz yapar. 3. Lig'de yıllarını geçiren THY aslında gönlümüzden geçen takım ancak onların gruptan çıkabileceğini sanmıyorum.

Bursa Grubu: Ümraniye, Tepecik Belediyespor

Rakipler İzmir, Kütahya ve Manisa'dan ikişer takım. Gerçekten futbolun adaleti yok. 3. Lig'e çıkacak iki ekip aynı gruba düştü. Diğer illerden kim gelirse gelsin Ümraniye ve Tepecik onları darma duman eder, final oynar. Finalde iyi olan kazansın diyorum.

Tekirdağ Grubu: Çıksalınspor, Hasköyspor

Her ikisi de tarihi kulüpler ancak yakın geçmişte herhangi bir terfi maçlarına katılmışlıkları yok. 3. Lig'i kaldıracak potansiyelleri olduğunu da açıkçası pek düşünmüyorum. Ancak inşallah beni yanıltırlar. Zira iki sezon önce Mecidiyeköy'den de çıkmasını beklemiyorduk. Gerçi grup da pek zayıf. Gruptaki iki Bursa takımını elerlerse çıkarlar. Zaten diğer takımlar Tekirdağ, Yalova ve Kırklareli'nden. Yukarıda da yazdım, bu illerin temsilcilerinin maç kazandığını ben görmedim. (Yalan olmasın, 4 sezon önce Eskişehir'de Yalova Armutlu, Balıkesir Altınoluk'u yenmişti)

Terfi maçları 26 Nisan'da başlıyor. İleriki aşamalarda da buradan sizlere seslenmeye çalışıcaz. Tüm takımlara başarılar.

Hiç yorum yok:

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.